Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsman besökte PRO Grytnäs

/
  • ABF:s Karin Bergkvist gästade även hon PRO Grytnäs senaste möte.
  • Riksdagsman Patrik Engström fick svara på frågor om invandring och orättvisa pensionärsskatter när han besökte PRO Grytnäs.

Den 15 januari var det dags för upptaktsmöte hos PRO Grytnäs som hade besök av riksdagsman Patrik Engström.

Annons

Inbjuden till mötet var Karin Bergkvist, ortansvarig vid ABF i Avesta. Hon berättade om vårens kursutbud och efterlyste naturligtvis önskemål och idéer till nya utbildningar. Karin Bergkvist presenterade även en del böcker som kanske kunde passa att ta upp i bokcirklarna.

Därefter tog Rolf Thörn till orden och gick igenom budgetutfallet 2017 samt budget för 2018 handlingar som tagits fram till det kommande årsmötet. Programmet för det nya verksamhetsåret presenterades även.

Dagens huvudattraktion var riksdagsman Patrik Engström. Som gav en intressant information om hur han hamnade i riksdagshuset. Han började med att, i korta ordalag, berätta hur han från sitt arbete, som bruksgubbe, i järnverket, hamnade i riksdagens socialförsäkringsutskott, vars arbete handlade om pensionsfrågor, välfärdsfrågor, sjukförsäkringsfrågor och migrationsfrågor.

I dag arbetar Patrik Engström i näringsutskottet vars funktion är att arbeta med att skapa förutsättningar för jobb. Patrik Engström erkände att anledningen till att han ville besöka PRO, var att politiker är kända för att prata istället för att lyssna. Nu ville försöka ändra på detta.

Den orättvisa pensionärsskatten, äldre kvinnors låga pensioner, men även invandringen var frågor som debatterades på mötet. Frågor som Patrik Engström lovade ta med sig till riksdagshuset.

Olle Kronberg

Mer läsning

Annons