Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO:s kockar svarade för lunchen i Malung

Annons

Tio stycken manliga PRO-pensionärer från Malung har under flera terminer i en ABF-cirkel lär sig att laga mat under ledning av mästerkocken Tor Leif Dhalesson.

Jargongen att det är bra att kunna koka ägg och värma korv är för längesedan borta. Kursdeltagarna har högre ambitioner med sitt lärande om kokkonsten. En deltagare anser att det är viktigt att kunna laga sin egen mat en annan anser att det är trevligt att kunna bjuda sin livskamrat på en god egenhändigt komponerad måltid, en tredje lägger vikten på den sociala gemenskapen som man har i en lärande process. Ytterligare några tycker att höjdpunkten är att få visa sina PRO kamrater vad man har lärt sig.

Morgan Haga hälsar 187 PRO:are välkomna till en god måltid och en trevlig eftermiddag. Måltiden bestod av toast Skagen på salladsbädd, stekt gödkalv med haricot verts  och potatiskaka med grönpepparsås. Detta kröntes med efterrätten pannacotta, äpplen i calvados med kanelströ och kaffe.

Uppskattningen till Tor Leif och hans lärljungar är stor och betyget närmar sig tre stjärnor i Michelinguiden och maten är inte bara god, utan även trevligt upplagd och utmärkt serverad.

Musikerna, Mari, Nina, Kitty och Olle förgyllde evenemanget med goa kända låtar.

De slantar som blir över sedan allt är betalt lottas ut som presentkort. Morgan tackar musikerna, Tor Leif och kursdeltagarna med rosor samt PRO:arna för stor uppslutning till höstlunchen.

Ann-Marie Pettersson

Svarade för maten gjorde Folke Emilsson, Torsten Hagberg, Per-Olof Persson, Bert-Ove Johansson, Morgan Haga, Jan-Anders Niss, Tor-Lief Dhalesson, Curt Matsson, Lars Löök och Frits Halvarsson.Foto: Lars Löök.
Gästerna lät sig väl smaka av den goda maten. Foto: Lars Löök.

Mer läsning

Annons