Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO-möte med fokus på äldreboenden

/
  • Sussie Berger och Cecilia Dresch från Avesta kommun hälsas välkommen till PRO Folkärna Krylbos möte av dess ordförande Leif Karlsson.

PRO Folkärna Krylbo hade sitt sista medlemsmöte för våren den 26 april. Sussie Berger och Cecilia Dresch från Avesta kommun medverkade.

Annons

Ordförande Leif Karlsson hälsade alla gamla som nya medlemmar välkomna. Cirka 70 personer hade kommit för att få information om äldreboenden med mera. Alla cirklar har avslutats för säsongen utom promenaden på tisdagar som pågår fram till juni månad. Hemlig resa blir den 22 maj. Nationaldagsfirande blir det också vid PRO-gården i Krylbo.

Leif välkomnade Cecilia Dresch och Sussie Berger från Avesta kommun som informerade om program för äldre. Spadtag har tagits för ett boende vid Balders med 36 platser som ska stå klart 2019-20.

Det blir fler och fler äldre i kommunen så det behövs byggas mera äldreboenden. Gamla Byn ska också bygga om cirka ett år. Sussie och Cecilia talade om boende, välfärdsteknologi, kompetensförsörjning, trygghet.

De trygghetsboenden som finns idag är Kornknarren och Rågen där man har tillsyn dygnet om. Man fick ställa frågor om man hade funderingar kring olika sorters boenden. De personer som behöver hjälp kallas ju för brukare, men bland mötesdeltagarna skulle man vilja ha ett annat namn istället. Det blev lite förslag men inget föll i god jord, återstår att fundera på det.

Cecilia och Sussie tackades med skraplotter och därmed hade det blivit dags för kaffepaus. Efter kaffet var det lotteridragning. Sist på programmet kunde man se konstutställning i nedre planet, med alster som medlemmar i cirkeln "Måla i olja" gjort.

Monica Bourelius

Mer läsning

Annons