Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Posa"-besök gav caférusning

/
  • Många var intresserade av att höra isracingslegendaren Per-Olof

Isracinglegendaren Per-Olof "Posa" Serenius orsakade lapp på luckan när han gästade Café Samvaro i Vika.

Annons

Under tisdagens Café Samvaro i Vika, höll församlingshuset på att svämma över av människor. De kom från öst och väst, syd och nord, för att få lyssna och träffa dagens huvudperson. De hade exempelvis åkt ända från Gävle och Avesta.

Som mest har det varit drygt 50 personer på Café Samvaro, men den här gången kom 80 personer. Vem var då denna person som drog så mycket folk? Det var Per-Olof ”Posa” Serenius, dubbel världsmästare svensk mästare 22 gånger i isracing, för att nämna några av hans titlar.

Han berättade och visade bilder från sin karriär under ett par timmar. I församlingshemmet fick man plocka fram extra stolar och bord, gång på gång, samt tina upp mer bröd ur frysen för att alla skulle få plats för att lyssna och dricka en kopp kaffe.

Många foton från Posas liv visades och han hade även tagit med sig ett hjul från en av sina motorcyklar där man fick se de långa, sylvassa dubbar som sitter i isracingdäcket. Han lovade komma tillbaka en annan gång för att berätta om en lång resa han gjorde på motorcykel tillsammans med ” Varg-Olle” och Ove Fundin.

Carina Holmbäck

Mer läsning

Annons