Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omväxlande gudstjänst i Svärdsjö kyrka

/
  • Medlemmar ur barnkören svarade för vacker sång i samband med fastlagssöndagens gudstjänst i Svärdsjö kyrka.
  • Blinde tiggaren sitter och väntar på Jesus.
  • Kyrkoherde Kalle Bengtz ledde gudstjänsten.
  • ”Jesus” delar ut Barnens Bibel.

En omväxlande, händelserik och kärleksfull gudstjänst för stora och små hölls i Svärdsjö kyrka på Fastlagssöndagen, som har rubriken ”Kärlekens väg”.

Annons

Kyrkvärden Annica Stahre Östberg hälsade välkommen varefter kyrkobetjäningen och medlemmar ur barnkören gick fram i procession. Kören sjöng flera poppiga och rytmiska sånger under ledning av kantor Sofia Pekkari, som kompade på piano och församlingspedagog Johan Halvarsson på rytminstrument.

Det nya församlingsrådet för Svärdsjö församling välkomnades. Som predikan hölls ett skådespel om den blinde tiggaren, då Jesus kom och sa ”Du har fått din syn tillbaka”. Jesus passade sedan på att dela ut barnens bibel till barnen (”när Jesus ändå var i trakten”).

Många barn och vuxna var i kyrkan 94 personer. De barn som döpts under 2017 fick komma fram till altaret och mottaga sin dopängel de fick vid dopakten, 46 barn döptes 2017.

Avslutningsvis sjöng barnkören, valvklockan ringde och alla gick ut i procession, vissa till Sockenstugan dit alla var bjudna där församlingsassistent Annica Östberg serverade lunch och fika. Ljud och ljus ansvarades av kyrkväktare Helene Björ.

Walters Börje Edénius

Mer läsning

Annons