Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omväxlade gudstjänst med avtackning och jubilarer

/
  • Kyrkogårds- och fastighetsschef Jöran Lindström, till höger, avtackades av kyrkoherde Kalle Bengtz.
  • Svärdsjö Pensionärskör deltog i Gudstjänsten.
  • Svärdsjös 80-åringar hyllades i kyrkan på söndagen.

En omväxlande och välbesökt gudstjänst firades i Svärdsjö kyrka på andra söndagen i påsk.

Annons

Denna dag var pastoratets 80-åringar speciellt inbjudna till gudstjänsten och ett efterkommande samkväm i Församlingsgården. Kyrkvärden Berit Nilsson hälsade välkommen varefter Svärdsjö Pensionärskör sjöng ”Det finns en sång” till komp på dragspel av Åke Carlvik.

Pastoratets kyrkogårds- och fastighetschef Jöran Lindström avtackades med blommor och lovord av kyrkoherde Kalle Bengtz för tiden i Svärdsjö och lycka till i den nya tjänsten i Sandviken. Efter psalmen ”Dina händer är fulla av blommor” höll kyrkoherden predikan över temat ”Påskens vittnen, och liknelsen om lärjungarna som fiskade i Tiberias sjö utan fångst, men Jesus sa åt dem att kasta näten på andra sidan, vilket gav 153 fiskar”.

Flera påskpsalmer sjöngs och kören fortsatte med hymnen ”Varje dag är en gåva”. Vid orgeln tjänstgjorde Walters Börje Edénius. Som avslutning sjöng de närmare 60 besökarna med stor kraft lovpsalmen ”Ge Jesus äran”. Efter att valvklockans klang tonat ut serverade kyrkväktare Nils-Eriksson kyrkkaffe i vapenhuset.

De 80-åriga födelsedagsbarnen fortsatte till Församlingsgården där det hölls en stunds trevnad med mat och presentutdelning samt lite soft musik på flygeln. Kyrkoherden gjorde ett småtrevligt upprop av alla gästerna, nästan som i en skolsal från förr.

Walters Börje Edénius

Mer läsning

Annons