Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytta och nöje på SPF-möte

/

Synen och glad musik stod i centrum vid SPF Tuna-Säters senaste möte.

Annons

En optikerbutikskedja och orkestern Matsolars besökte möte med SPF Tuna-Säter. Optikerbutikschefen Lotta berättade om vad butiken har att erbjuda. Här kan man prova glasögon så man ser bra ut och ännu viktigare att man ser bra.

Det senaste är ett erbjudande om abonnemang, mot en fast månadsavgift får kunden de glasögon hon, han behöver. Optikern Micke berättade hur en synundersökning går till och visade bilder på ögats funktion och vilka sjukliga förändringar det kan bli.

Finns sjukliga förändringar blir det remiss till ögonsjukvården. Gula fläcken kan ibland hållas tillbaka med vissa åtgärder. Glaukom behandlas med trycksänkande åtgärder och det vanligaste, grå starr opereras lätt. Ögat kan inte tränas som andra kroppsdelar, men ska skyddas till exempel mot starkt solsken. Det viktigaste är ändå att kolla sina ögon så förändringar blir upptäckta i tid.

Efter kafferast intog Matsolars, Mats, Ola och Lars, scenen. Det blev en uppskattad och variationsrik underhållning med kända och okända låtar av Sven Ingvars, Dan Andersson, Torsten Bergman med flera. En av de okända var Rumba på klacken komponerad av Ola som bor vid Bispbergs klack.

Efter en del information om resor, vandringar och studiebesök är siktet inställt på nästa möte den 19 april som blir i Södertuna.

Gunnar Olsson

Mer läsning

Annons