Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny styrelse inom Verdandi

/
  • Styrelsen i Verdandi Dalarna består av från vänster Annika Persson, Maslah Omar, Agneta Fahleson-Ericsson, Kaare Andersson, Annakari Berglund, Rune Andersson, Nils Nilsson, Ulla-Karin Jansson och Jörgen Hammarin. Saknas på bilden gör Ann Wester och Jonah Anrell-Eriksson.

Verdandi Dalarna har haft sitt årsmöte och valt ny styrelse.

Annons

Verdandis integrationsprojekt ”Låt tusen blommor blomma” har varit mycket lyckosamt och betytt mycket för en hel del unga. I Ludvika satsade man på fotboll som ett verktyg för att få med ensamkommande flyktingungdomar. I Borlänge arbetade man med demokratifrågor.

– Jag är stolt över att leda en organisation med så fin verksamhet. Vi har begränsade resurser, men har under året fått lite extra projektmedel från landstinget Dalarna och har tack vare det startat nya verksamheter, säger ordförande Annakari Berglund.

En av Verdandis viktigaste uppgifter är att driva opinionsarbete kring de stora orättvisor som råder i samhället.

– Vi har flera gånger under året varit synliga i media och visat hur verkligheten ser ut för de som kanske inte har de allra starkaste rösterna i vårt samhälle. Det och vardagsverksamheten vi driver i bostadsområdena gör att man inom Verdandi kan hämta både stöd, gemenskap och en stor glädje tillsammans, menar Annakari Berglund.

Mer läsning

Annons