Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturfotograf gästade SPF Barkenbygden

/
  • Karl-Ivar Hansson bjuder fr v Alf Werner och Janos Jurka på hembakade bullar till kaffet.

SPF Barkenbygden har startat årets sammankomster.
Något man gjorde den 30 januari med ett besök av naturfotografen Janos Jurka.

Annons

Alf Werner hälsade alla 35 deltagarna välkomna till mötet och det nya året med många intressanta aktiviteter. Till mötet var naturfotografen Janos Jurka inbjuden att visa sina fina naturbilder. Janos som började sin fotobana under tidigt sextiotal är en av landets förnämsta naturfotografer.

Han kallar sitt bildspel om året i naturen för ”naturfotografisk pyttipanna” . Bilder i huvudsak från området kring Ludvika och Smedjebacken. Även några fantastiska björnbilder från Finland och sångsvanar från Tysslingen utanför Örebro. Alla var imponerade av de fina bilderna och vilken fin natur vi har på nära håll. Inte minst de norrsken som även finns på våra breddgrader, det gäller bara att veta när det uppträder..

Janos avtackades med en stor varm applåd och vid några avslutande frågor konstaterade både Janos och någon från publiken att norrsken kan höras med ett sprakande ljud..

Efter bildvisningen och kaffet informerade Karl-Ivar Hansson om trafikfrågor och manade till försiktighet i trafiken. Viktigt är halkskydd på fötterna och reflexer på kläder, käppar och stavar. Vid bilkörning med flera förare är det viktigt att alla turas om bakom ratten för att träna halkkörning. Från medlemmarna påmindes om att ha reflexvästar i bilen och att vid viltolyckor märka ut platsen och att meddela polisen.

Mötet avslutades med lotteridragning och Alf informerade om kommande aktiviteter. Måndagar är det boule och onsdagar promenader. Tisdag 13 februari fortsätter nostalgimöten och tisdag 20 februari är årsmötet.

Nils-Olov Olsson

Mer läsning

Annons