Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalisk presentation av Moras byar

/
  • Sven Bergman på nyckelharpa och Sune Borgström på munspel tog sig ton.
  • Mora spelmanslag framträdde med låtar från Moratrakten vid SPF Moras senaste medlemsmöte.

SPF:s senaste medlemsmöte på Majstångsbacken hade rubriken Musikresa genom Moras byar i dåtid och nutid.
För underhållningen stod Moras spelmanslag, som i dag bestod av sju musikaliska personer: nämligen Sune Borgström, Sven Bergman, Erik Brus, Christina Påhls West, Anders Blomberg, Arne Söderkvist samt Timo Melakari.

Annons

De började med att spela "Hjort Anders Olssons gånglåt", "Gärdebylåten". Timo lotsade oss sedan till Fu med en "Bröllopsvals till Per och Lina". Han berättade även och kompositörer och låtskrivare allt eftersom de spelade upp sina låtar och visor. Nästa anhalt blev Färnäs och "Kings Selmas polska". Så kom en schottis från Bergkarlås. Vi fick sedan musikaliskt följa med till Hindriksheden, Noret, Morkarlby och många andra byar runt Mora.

I avdelning två för dessa glada spelmän där Sven Bergman på nyckelharpa och Sune Borgström på munspel, tillsammans spelade "Spelmansglädje" av Erik Sahlström. De fick varma applåder av publiken. Timo Melakari presenterade sedan "Ljuder Anders polska" från Gopshus, "Visa från Venjan" och "Schottis från Engelbrekt"´ som Christina Påhls West hade komponerat.

En solleröpolska fick vi också höra och till sist "Elins vaggvisa". De värmde oss alla att få höra alla dessa låtar. Det blev en mycket trevlig eftermiddag med dessa glada spelmän.

Friskvårdskommitténs, Alf Björkman, berättade att nu går bordtennisen igång, bowlingen, Chigong och allsången. Han vädjade till publiken att de gärna får komma med idéer om vad de vill göra. Det mesta går att ordna här på SPF.

Margareta Karlberg, Vuxenskolan, talade om att det finns datakurs, kurs för mobilen och att ett datacafé planeras. Det finns även pratgrupper, som är väldigt populära. De börjar igen den 9 februari kl 13.00.

Börje Elofsson uppmärksammade oss om vårens program som finns i Masen. Kom gärna till årsmötet den 14 februari kl 14.00. Nästa medlemsmöte, den 21 februari underhåller ungdomar från Miranda.

Ing-Mari Kullander

Mer läsning

Annons