Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte med psalmdiktare i fokus

/
  • Kerstin Golsäter, Jan Åberg, Andreas Larsson var inbjudna för att svara e för musik, sång och föreläsning vid RPG:s senaste möte i Avesta.

Pastor Jan Åberg har gästat RPG i Avesta och där föreläst om psalmdiktaren Anders Frostensson.

Annons

När pensionärerna den 8 februari anlände till Centrumgården är kaffeborden dukade. Det ska berättas om psalmdiktaren och prästen Anders Frostensson. Föredragshållare är pastor Jan Åberg med tidigare tjänst i Vasakyrkan, Hedemora, nu pensionär.

Anders Frostensson föddes 1906. Han kom från ett jordbrukarhem där modern skötte nästan allt på gården. Fadern var ofta ute på styrelseuppdrag. I Eslöv tog han studenten och 1932 blev han prästvigd och fick tjänst i Gustaf Vasa församling i Stockholm.

Över 600 psalmer har Anders Frostensson skrivit och många av hans psalmer har nått långt utanför Sveriges gränser. Sex av hans psalmer finns med hos Kyrkornas Världsråd.

På ett intresseväckande sätt berättas för oss om denne präst och psalmförfattare. Många känner igen och sjunger med i ”Guds kärlek är som stranden och som gräset”. Kerstin Golsäter ackompanjerar på piano och som solist medverkar Andreas Larsson i ett flertal sånger.

Från Anders Frostenssons liv fick vi veta att han i likhet med många andra mött sorg och svårigheter och ändå kunde han dikta ”Min framtidsdag är ljus och lång”.

Maisie Edman Hollman

Mer läsning

Annons