Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morastudenter återsågs efter 50 år

/
  • De som deltog i studentåterträffen i Mora var i översta raden fr v: Torkel Hjelmqvist, H-G Larsson, Bo Aulin, Pia Ungvari, Gunilla Hedin, Ruth Holting, Christina Jansson, Elisabet Nord, Eva Aspman, Birgitta Larson, Anna Persson, Margareta Jonsson, Karin Limby, Bo Dybedahl och Ingeborg Åhs. Sitter gör fr v: Rolf Laggar, Leif Bälter, J-E Höiskeld, Nicke Göthe, Roger Strömberg, Per Kratz, Lars Kjellman, Mats Ryding och P-O Rehnquist.

För 50 år sedan tog de studenten i Mora.
Nu har de träffats igen.

Annons

De elever som tog studenten 1968 och en av deras lärare, Ingeborg Åhs, samlades för första gången på 50 år på hotell Kung Gösta i Mora. Det var den sista omgången studenter som tog den "riktiga" studentexamen med muntliga förhör med mera.

På en timme redovisades vad de sysslat med och varit och höll på med nu. Läraryrket var det dominerande yrkesvalet, men jurister, vårdpersonal, systemutvecklare, ekonomer, egna företagare med flera fanns med i gruppen. Några jobbar fortfarande kvar i sina yrken, men de flesta har pensionerat sig. Påfallande många motionerar i olika former, så spänsten sitter i alla fall kvar.

Ingeborg Åhs guidade runt i S:t Mikaelsskolan numera Mora Gymnasium - mycket var sig faktiskt likt. Sammankomsten avrundades med en trerätters middag. Stämningen var på topp, men bara något lugnare än för 50 år sedan.

Mer läsning

Annons