Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maj-Lis tar över klubban i SPF Mora

/
  • Maj-Lis Burtus valdes till ny ordförande för SPF Mora i samband med föreningens årsmöte.

SPF i Mora har hållit årsmöte och valt Maj-Lis Burtus till ny ordförande efter avgående Stig Sjöholm.

Annons

Mötet inleddes med en tyst minut för dem som inte längre är med oss. Ordförande Stig Sjöholm hälsade alla välkomna och gladdes åt att så många hade mött upp.

Stig Sjöholm har avsagt sig ordförandeuppdraget som han innehaft de senaste åtta åren och till ny ordförande valdes Maj-Lis Burtus. Till sekreterare valdes Anita Holknekt Andersson. Maj-Lis Burtus tackade Sven Helgeson för att han skött uppdraget förträffligt. Nya i styrelsen är Peo Bjurberg och Alf Björkman, båda valda på två år. Kvarstående är Börje Elofsson, Carl-Olof Andersson, Anita Holknekt-Andersson, Arne Brygt, Gösta Helldal samt Karin Mjöberg.

Av styrelsens verksamhetsberättelse framgår att SPF Mora haft en stor bredd på verksamheten med många medlemsmöten. Musikcaféer, resor, funktionsträffar, studiecirklar genom Vuxenskolan, lunchträffar och inte minst friskvårdsaktiviteter såsom boule, bowling och linedance. Varje år hyrs lokalerna ut till Vasaloppsåkare. Lokalerna har även hyrts ut till Strokeföreningen, Mora Spelmanslag samt en dansgrupp.

Lennart Hullström berättade att i Mölndal hade byggts upp ett kollektivhus, ett gemensamhetsboende som fungerade väldigt bra. Han föreslog att det kunde bli ett liknande hus här i Mora. Att bo tillsammans med andra men ändå ha sitt eget, att äta tillsammans och umgås på många olika sätt.

Några avgående medlemmar uppvaktades med vacker blomsterbukett för deras arbete på Majstångsbacken. Stig Sjöholm och Lis-Marie Johansson avtackades av Maj-Lis Burtus för deras gedigna arbete. Lars-Åke Hansson avtackades också för sitt arbete med valberedningen samt Ing-Mari Kullander som tidningsreferent.

Årsmötet avslutades med kaffe och semla.

Ing-Mari Kullander

Mer läsning

Annons