Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luther och Filmersson hos SPF

/

Det ska var bra underhållning för att locka människor inomhus när det är sol och sommarliknande väder ute.
Det lyckades när SPF Tuna- Säter bjudit in Mona Engberg och Bengt Olov Filmersson.

Annons

Mona berättade och visade bilder från en resa i” Martin Luthers fotspår ”. Luther skulle bli jurist men kom på andra tankar och hamnade på kloster och blev munk. Han var nog ingen bra munk, han intresserade sig för flickor och lämnade klostret och gifte sig.

Han gillade inte den katolska kyrkan och påbörjade reformation av kyrkan genom att spika upp de 95 teserna på slottskyrkan i Wittenberg. I samma tid var Gustav Vasa kung i Sverige och det blev så att Gustav Vasa slängde ut danskarna och Luther slängde ut påven ur Sverige och religionen blev som den är än i dag.

Luther hade ytterligare ett gott råd, kvinnor vin och sång är inte helt fel. Och sång blev det när Bengt Olov Filmersson med sång till gitarr intog scenen. Han är en driven underhållare som varvar sång med berättelser. Den röda tråden är tänkvärda texter.

Det märks att Filmersson är från Värmland med Sven Ingvars som idol. Sedan blev det låtar av Ferlin, Robertsson, Taube, Adolfsson med flera. Så bar det hemåt i vårkvällen efter en trevlig eftermiddag.

Gunnar Olsson

Mer läsning

Annons