Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Lagestam tar plats i Shelterbox styrelse

/

Lena Lagestam från Borlänge har valt in i styrelsen för Shelterbox Sweden.
– Målet med mitt engagemang är att öka kännedomen om verksamheten och samla in mer pengar för att tillgodose ett oändligt stort behov, säger hon.

Annons

Shelterbox är en internationell välgörenhetsorganisation med huvudkontor i London och ett antal lokala organisationer över hela världen. Shelterbox är också en stor grön box som innehåller allt som behövs för att bygga ett provisoriskt hem för en familj som drabbats av en katastrof.

– ShelterBox signum är att vara på plats mycket tidigt vilket man kan vara tack vare ett samarbete med Rotary där medlemmar på plats ombesörjer transporter av boxarna. Administrationen blir minimal och hjälpen kan bli omedelbar, säger Lena Lagestam som valts in som ny styrelseledamot i den svenska organisationen.

En Shelterbox innehåller tält, spade, vattenreningsutrustning, kokkärl, verktyg, ett aktivitetspaket för barn, solcellslampa, filtar och en del annat. Det finns också så kallade Shelter-kits som är billigare och mindre än boxen men som också det skapar förutsättningar att bygga ett eget tillfälligt hem. Just nu jobbar man med det akuta behovet i Nigeria, Bolivia, Karibien, Syrien, Irak, Kamerun, Niger, Chad och Somaliland.

– Mitt mål med mitt eget engagemang är att öka kännedomen om verksamheten och samla in mer pengar för att tillgodose ett behov som är oändligt stort. Ett tillfälligt hem kan göra hela skillnaden för drabbade familjer, säger Lena Lagestam.

Mer läsning

Annons