Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort väntetid för särskilt boende

Onsdagen den 11 januari startade PRO Mjälga-Östermalm sin vårsäsong och hade omsorgsnämndens ordförande i Borlänge, Anita Nordström, på besök. Bland annat talade hon om att färska siffror visar på att kötiderna bara är en vecka lång.

Annons

Ordförande Lars Asp hälsade de närvarande besökarna välkomna. Efter lite reklam för olika studiecirklar och resor som föreningen ska genomföra under våren, lämnades ordet över till Anita Nordström som redogjorde för många av Borlänge kommuns verksamheter som berör just pensionärer.

Bland annat så fick man besked om att kön till särskilt boende inte är speciellt lång. Om man tar del av media kan man lätt tro att det inte är så stor idé att ställa sig i kö för sådant boende, men Nordström kunde visa på dagsaktuella siffror som talar om att kön är bara en vecka lång och bestod av 14 personer.

Under sin redogörelse kunde hon även presentera lite av kommunens förhoppningar då det gäller byggnation av äldreboenden. Vissa områden fick en mer noggrann redovisning och en del lite mer skissartad presentation.

Anita Nordström presenterade även kommunens tankar om den nya organisationen inom hemtjänsten. Meningen är alltså att de som använder hemtjänsten inte ska behöva möta så många ansikten i vården. Omorganisationen är inte lätt och allt tar tid, men förhoppningsvis kommer det ut något positivt ur det hela.

Efter den uppskattade föredragningen vidtog fikapaus och den skedde med underhållning av Cittragruppen med Harry.

Berndt Reuithe

Mer läsning

Annons