Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontrastrik fest till Bengts minne

/
  • Stellan Stellansen och Jonas Nilsson vid Ria i Borlänge hade laddat upp med ett par rejäla förpackningar semlor som dock snart gick åt.
  • Jonas Nilsson, verksamhetsansvarig vid Ria i Borlänge, samt Vanja Persson, hustru till Bengt Sigvard Persson till vilkens minne semmelfesten höll, var bägge glada över Stellan Stellanssens initiativ.
  • Stellan Stellanssen spelade bl a svenska visor på sina turkiska stränginstrument, här hanterar han en divan saz.
  • Stellan Stellansen berättar om hur han i samband med en fiolbyggarkurs lärde känna Bengt Sigvard Persson. Vid bordet lyssnar Ingrid Wahlbäck och Vanja Persson.
  • Stellan Stellansen spelar här på den elektriska sazen och nämner turkiske gitarristen och sazspelaren Erkin Koray som en förebild.
  • Stellan Stellansen och Jonas Nilsson vid Ria i Borlänge hade laddat upp med ett par rejäla förpackningar semlor som dock snart gick åt.
  • Stellan Stellanssen spelade bl a svenska visor på sina turkiska stränginstrument, här hanterar han en divan saz medan det i bakgrunden står en elförstärkt saz.
  • Bengt Sigvard Persson, fotografiet taget 2013.

Semlor, svenska visor och turkiska instrument.
Konstrasterna var många och spännande när Stellan Stellansen och Ria ordnade semmelfest till minne av Ria-eldsjälen Bengt Sigvard Persson.
– En underbar människa, konstaterar Stellan Stellanssen.

Annons

På självaste fettisdagen ordnades ett stort semmekalas i Ria-stugan i Borlänge. Ett kalas som också hölls till minne av Bengt Sigvard Persson, en Borlängebo som gick bort under fjolåret och som var en verkligen eldsjäl för de utsatta i samhället och djupt engagerad i stödföreningen Rias Vänner.

– Bengt var en underbar människa och det är här ett bra sätt att hylla hans minne, förklarar initiativtagaren Stellan Stellanssen som blev närmare bekant med Bengt i samband med en fiolbyggarkurs de bägge deltog i.

– Vi blev mycket goda vänner och över huvud taget var Bengt en snäll och engagerad människa, inte minst i stödföreningen Rias Vänner där han var väldigt aktiv, berättar Stellan vidare.

Något som bekräftas av Jonas Nilsson, verksamhetsansvarig vid Ria i Borlänge.

– Han var verkligen en stor eldsjäl som ofta och gärna ställde upp och hjälpte till, förklarar han.

När festdeltagarna försett sig med semlor och kaffe höll Stellan Stellanssen ett kort minnestal över Bengt Sigvard Persson innan han därefter bjöd på klassiska svenska visor i en något annorlunda tappning. Såväl "Sov du lilla videung" som "Vem kan segla förutan vind" framförde han på sina turkiska stränginstrument.

– Jag har en divan saz samt en elförstärkt saz som jag spelar mycket på, bl a har jag spelat tillsammans med Bengt som var en duktig pianist. På fiolbyggarkursen hjälpte han mig också att tillverka ett fint stativ att ha instrumenten i.

Bland semmelgästerna återfanns bland andra Bengt Sigvards Perssons hustru Vanja som givetvis var glad och tacksam över Stellans och Rias engagemang.

– Det var verkligen en positiv överraskning. Bengt hade ett mycket stort socialt engagemang och brann verkligen för människorna i och runt Ria, menade Vanja Persson som njöt av såväl musik som semlor.

Stellan Stellanssen kunde för egen del bara konstatera att semmelfesten till Bengts minne blev lyckad.

– Jag är glad att ha haft möjlighet att göra detta. Bengt har lärt mig mycket och dessutom ordnade han en sån här fest för mig för något år sedan så det här var bara ett litet sätt att visa tacksamhet.

Mer läsning

Annons