Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontanthantering i fokus vid SPF-möte

/
  • Michael Persson från Länsstyrelsen talade om problemet med digital kontanthantering vid SPF Faluns senaste möte.

Solsken eller pengar?
Det var frågan för dagen vid SPF Faluns senaste möte.

Annons

Till det välbesökta mötet var Michael Persson från Länsstyrelsen inbjuden. Han är processledare för grundläggande betaltjänster och berättade om Länsstyrelsens uppgift att bevaka hur kontanthantering fungerar på regional nivå och vid behov bidra till lösningar när marknaden misslyckas.

– Sverige är bland de länder i världen där övergången från kontant betalning till digitala betaltjänster nått längst. Övergången uppfattas som positiv, men för ett stort antal människor innebär den att det blir allt svårare att hantera vardagsekonomin. För den som inte kan, eller vill, anamma den nya digitala tekniken är risken stor att hamna i ett digitalt utanförskap, menade Michael Persson bland annat.

Kräver samhällsutvecklingen att vi alla anpassar oss till den digitala utvecklingen? Eller får vi stå utanför, och är det överhuvudtaget möjligt? Lagen säger att alla i landet ska ha tillgång till grundläggande betaltjänster. Vad innebär det? Är detta uppfyllt idag? Några lösningar hade Michael Persson dock inte och det kunde man heller inte kräva.

I samband med mötet meddelade också föreningens nye ordförande Anders Sätterberg att Karin Malmgren tillträtt posten som styrelsens sekreterare. Han efterlyste även förstärkningar till såväl Programkommittén som Trafikkommittén som vardera behöver ytterligare minst en person var. när det gäller Programkommittén gärna en man eftersom det redan finns fyra kvinnor i kommittén, och när det gäller Trafikkommittén gärna en kvinna eftersom det redan finns två män i kommittén

SPF Seniorerna Falun ligger också i startgroparna för 40-årsjubiléet som arrangeras den 4 maj nästa år vilket kan noteras i almanackan.

Bo Bävertoft

Mer läsning

Annons