Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kåserade vid Lekmannakårens möte

/
  • Kyrkoherde emeritus Inger Styrbjörn och Tore Nilsson var kåsörer under Stora Tuna kyrkliga lekmannakårs oktobermöte.

När kyrkoherde emeritus Inger Styrbjörn gästade Stora Tuna kyrkliga lekmannakår gav hon en inblick i att vara följeslagare i ett heligt land.
– Det är en prioriterad verksamhet för att eskortera barn till och från skolan för att genom min närvaro skydda dem mot attacker, sade hon.

Annons

Inger Styrbjörn har jobbat i Hebron som är den största staden på Västbanken. Efter 1948 års arabisk-israeliska krig och bildandet av staten Israel kom Hebron att hamna på den arabiska delen av Palestina. Efter Israels ockupation 1967 flyttade små grupper av judiska bosättare in i staden.

– Det är hemskt att se all orättvisa och hur fruktansvärt människor blir behandlade. Som följeslagare arbetar vi i lag där vi få lotsa barn och vuxna genom så kallade check points, berättade hon.

Hon avslöjade vidare att problemen bara växer efter hennes första besök där 2004. Det måste till ett mirakel för att det ska bli fred menar Inger Styrbjörn.

Inger Styrbjörn lämnar prästyrket med november månads utgång och drar då hem till Småland.

Tore Nilsson inledde lekmannakårens möte med att kåsera utifrån ordet 'Tillit' och gick då tillbaka ända till Adam och Eva i paradiset.

Bo Persson

Mer läsning

Annons