Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärlek och glädje i Rättviks missionskyrka

/
  • Sång- och musikgruppen Ruijan Haarat från Bingsjö har bjudit på en kärleksfull vårkonsert i Rättviks Missionskyrka.

Den 15 april höll sång- och musikgruppen Ruijan Haarat från Bingsjö en vårkonsert i Rättviks Missionskyrka. Temat var ”Kärlekssånger och Glada Låtar”.

Annons

En engagerad skara av närmare 100 personer i kyrkan deltog med att lyssna engagerat och att bjuda på toner i dur och i någon mån moll. Anderses Inga-Britt presenterade de medverkande och inslagen på ett hemvant och lättsamt sätt. Sången ”Kärleken och livet” av Py Bäckman blev en känslomässig och melodiös inledning där Marianne Wennström och Kristina Arvesdotter sjöng solopartierna.

Robban Brobergs ”Maria Therese” framfördes som växelsång mellan körens herrar och damer. En känsloladdad kärleksdikt av Dan Andersson lästes av Karin Szabo. Programmet bestod av snabba kast mellan diktläsning och musikgenrer vilket gjorde konserten omväxlande och överraskande. Tre låtar spelades av musikerna på fioler, cittror och gitarr, två Östbjörkalåtar och Nylandsvalsen i fyra repriser från Bingsjö.

Hans Ehrling ledde allsången ”Svensk Annas vals” på ett okonstlat och sjåsfritt sätt, dessutom på klingande rättviksmål. Missionskyrkan är förutom en välkomnande gudstjänstlokal en av traktens finaste konsertlokaler, som med sin akustik ger musik, sång och ord rättvisa, vilket bl.a. märktes i Jonas Gardells kärleksvisa ”Aldrig ska jag sluta älska dig”. Kören leddes av Walters Börje Edénius, som bjöd på ett medley brudmarscher på kyrkans piporgel.

En allsång av betydligt nyare slag var ”Ingela Pling Forsmans ”Kärleken är”. Musikerna släppte totalt loss i tre svängiga låtar där bl.a. bodalåten ”Gladvalsen” efter Röjås Erik bevisade musikglädjen i stråkdrag och strängaspel. Den klassiska musikstilen avslutade kvällen i Mozarts vårliga ”Hela jorden grönskar”. Besökarna applåderade frikostigt efter varje framförande och som extranummer sjöngs den kända ”We´ll meet again”.

Besökarna gav sig inte i applåderna utan efter extranumret blev det en extraextra gång.

Walters Börje Edénius

Mer läsning

Annons