Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringar och country hos PRO Malung

/
  • Dan Ingvarsson bjöd på uppskattad countrymusik vid PRO Malungs senaste möte.
  • Birgitta Olsson föreläste om försäkringar.

Oseriösa hantverkare, fullmaktsskrivande och countrymusik var beståndsdelarna vid PRO Malungs senaste möte.

Annons

Ordförande Bengt Albertsson hälsade välkommen till 80 talet medlemmar som uppmärksammas på oseriösa hantverkare som erbjuder villaägare att göra brandskyddskontroll av ventilationssystemet i deras hus till ganska häftiga priser. De påstår att det är lag på att rensa rören i köksfläkten, så är det inte för enskilda fastigheter. Det är bra att rensa kanalen men det kan våra lokala sotare göra till lägre priser.

Birgitta Olsson som är föreningens kassör informerade om PRO:s egna försäkringar. Det är fem stycken försäkringar som är skräddarsydda efter våra särskilda behov och förutsättningar, så att vi inte betalar i onödan för delar som vi inte behöver. Man kan få offert på sitt behov av försäkring och olycksfallsförsäkringen kan tecknas även av de som är 80 år.

Vissa av dem är unika så som att det inte krävs någon hälsoprövning för att få teckna försäkring. Birgitta informerar vidare om nyheterna från 1 juli 2017 om framtidsfullmakt och att nära anhöriga inte behöver fullmakt för vissa tjänster.

Det är viktigt att underlätta för anhöriga den dag man inte klarar av att företräda sig själv. I en framtidsfullmakt lämnar man fullmakt åt person att sköta olika angelägenheter den dag man inte klarar av det själv. Detta skall bevittnas av två personer samtidigt. Föräldrabalken har även i kapitel 17 utökats med att en nära anhörig kan göra vissa tjänster utan att ha fullmakt.

Nybakade semlor och kaffe bjöds, lottdragning förgyllde dagen för några. Dan Ingvarsson drog igång med sång och musik vi fick njuta av t ex "Tala närmre" av Gunnar Wiklund och andra fina countrysånger.

Ann-Marie Pettersson

Mer läsning

Annons