Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filatelister värderar dina frimärken

/
  • Även om man kanske inte just har en gul tre skilling banco i sin samling finns det många andra frimärken som är värda rejäla summor och därför erbjuder Falu Filatelist- och Vykortsförening lördagen den 10 februari sina tränade ögon till att granska och värdera allmänhetens samlingar.

Ligger det en förmögenhet i gömmorna därhemma?
Möjligheten finns och vad gäller frimärken så har du nu på lördag den 10 februari möjlighet att få din samling granskad av expertögon.
– Förra året blev en samling värderad till upp emot 25 000 kronor, säger Lars-Erik Måg, t f ordförande i Falu Filatelist- och Vykortsförening.

Annons

Samlat frimärken har de flesta av oss gjort någon gång i livet och därför finns det också på många håll gamla samlingar liggandes i byrålådor och kartonger. Samlingar som bör värderas anser man inom Falu Filatelist- och Vykortsförening.

– Definitivt. Det kan finnas både skräp och riktiga godbitar i gamla samlingar så för säkerhets skull bör man nog få dem värderade, menar Lars-Erik Måg.

Falu Filatelist- och Vykortsförening brukar årligen ordna en särskild värderingsdag i sina klubblokaler och då bjuda in allmänheten att ta med sina gamla samlingar så att tränade frimärksögon kan sålla agnarna från vetet.

Och regelbundet dyker det också upp rariteter när t ex änkor efter frimärkssamlare visar upp makens gamla album.

– Visst är det så. Vid fjolårets värderingsdag fick vi in en samling som värderades till någonstans mellan 20 000 och 25 000 kronor, berättar Måg.

Förra året var det också många som tog tillfället i akt, och från föreningens sida hoppas man på minst lika god uppslutning också i år.

– Senast satt fyra personer från klubben och värderade samlingar i drygt fyra timmar så nog finns det fortfarande samlingar kvar att värdera. Inte sällan handlar det om arvegods som man inte vet värdet på och vad man ska göra av. Det är sådant vi vill hjälpa till med.

– Det kan ju faktiskt vara så att det i en samling kan finnas märken som är värda riktigt mycket och bör säljas på större auktioner.

I samband med värderingsdagen välkomnar Falu Filatelist- och Vykortsförening också de som är intresserade av att börja samla frimärken eller vykort.

– Absolut gör vi det. Vi har många goda råd att ge som kan ge en bra start på samlandet.

Falu Filatelist- och Vykortsförenings lokaler finns på Kristinegatan i Falun i Nybrokyrkans källarvåning. Värderingsdagen pågår kl 11-15.

Mer läsning

Annons