Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En underhållare med nerver av stål

/
  • Camilla Sanfer vet inte vad det innebär att vara nervös.
  • Camilla visar upp en pose hon ska ha, när hon gör shownumret

Revyresan är ett återkommande inslag i Borlänges kulturliv. För Camilla Sanfer är det hennes nionde år i revyn, och i december förvandlas hon till en "tuff brud".

Annons

Hon funderar en stund, men kan inte påminna sig när hon egentligen startade med att sjunga. Sången verkar alltid ha varit en konstant i hennes liv. Precis som nu. Det hon nämner först är Benjamin Syrsa ur "Kalle Ankas jul" som sänds varje julafton.

– Jag ska sjunga "ser du stjärnan i det blå" i julshowen, förklarar hon.

I salen bakom oss så sitter gänget i Revyresan och pratar igenom de kommande julföreställningarna. Revyresan gör en handfull lunchföreställningar på Galaxen vecka 49, och repandet är i full gång. Precis som Kalle Anka så har Revyresan blivit ett stående inslag i Borlänges nöjesvärld.

Camilla är klädd i svart, lugn som få, och väntar tålmodigt på nästa fråga. Hon är inte nervös. Hon är inte heller nervös på scen, tvärtom. Hon tycker enbart att det är roligt.

För Camilla så är situationen inte ny, hon är inne på sitt nionde år för Revyresan. Numera är hon rutinerad, men ett Revy-SM i augusti där hon och Revyresan framträdde borde ändå ha fått nerverna att dallra.

– Nej. Jag blir aldrig nervös, säger hon och rycker på axlarna.

– Inte ens när jag träffade Jens (Kristensen) från Östen med Resten, även om det var jätteroligt att träffa honom.

Att uppträda infinner sig naturligt. I Revyresan är hon både en stjärna och har en hjälpande roll. Men det är inte det enda Camilla gör till vardags.

Förutom att delta i Revyresan så jobbar hon också på Bakfickan i Leksand, på ett café på sin gamla skola, och går skola på tisdagar. Hon går också på länsdans en gång i månaden.

Det var efter gymnasiet när hon gick på Sjöviks folkhögskola i Avesta som hon fick lära sig sjunga och dansa. Där träffade hon också sin pojkvän Jonatan.

– Han bor i Köping, men vi ska gifta oss och ha smekmånad i Stockholm, säger hon bestämt.

Planen ligger klar. Camilla tvekar inte på vad hon vill. I julshowen ska hon uppträda med Lill-Babs gamla dänga "En tuff brud i lyxförpackning", vilket är passande. Camilla ska bli buren runt på scen och det skrämmer henne inte det minsta.

– Nej det är bara kul att visa upp sig, säger hon.

Är sång och dans ditt stora intresse eller finns det något annat?

– Jag gillar Disneyfilmer. Och när vi åker till fjällen, pappa och jag brukar bada bastu och så springer jag ut i snön efteråt. Och så träffar jag vänner, ibland har vi disco.

Den 6 till 9 december kommer hon och resten av Revyresan att uppträda med sin lunchföreställning, och det lär inte bli det minsta nervöst för åtminstone en av deltagarna.

Mer läsning

Annons