Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kväll i Gustafs om konsten att leva

/
  • Fyra röster om konsten att leva: Stora Skedvi-författaren Karin Jarl Nydén i Gustafs församlingshem tillsammans med musikanterna Elvira Birgitta Holm, Göran Sundmark och Erland Nydén.
  • Efter föreställningen fanns möjlighet att köpa Karin Jarl Nydéns böcker. Maken Erland Nydén skötte kassan.

En tänkvärd kväll med både ord och musik, om konsten att leva.
Det bjöd Stora Skedvi-författaren Karin Jarl Nydén på i Gustafs församlingshem tisdagen den 10 april. Programmet var en repris på kvällen med samma tema i Svenska Kyrkans regi i Stora Skedvi i december.

Annons

Inte vet jag så mycket om hur det går till att leva, sa Karin Jarl Nydén. Men meningen med livet är väl att leva det fullt ut så gott det går? Hon berättade och funderade och läste ur sina böcker. Vad är det att leva, egentligen? Vad är det att vara människa?

Kärlek och död, glädje och sorg – det var många tankar som väcktes hos dem som kommit för att lyssna, de blev både rörda och berörda och många stannade kvar länge efteråt för att prata och köpa böcker.

Orden vävdes samman med visor av bland andra Violetta Parra, Simon and Garfunkel, Mikael Wiehe, Peps Persson och Bob Dylan, framförda av Karin själv samt av maken Erland Nydén, Göran Sundmark och Elvira Birgitta Holm.

Arrangör var Säterbygdens församling och studieförbundet Sensus. En tredje föreställning med temat om konsten att leva ges i Sala den 26 april.

Mer läsning

Annons