Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De bjöd på skolsånger och psalmer på Mariagården

/
  • Walters Börje Edénius och Kerstin Gullberg besökte Mariagården den 6 mars och musiken man bjöd på hämtades bland annat från den gamla skolsångboken

Walters Börje Edénius och Kerstin Gullberg har gästat Mariagården i Falun där man bjöd på musik i många former.

Annons

På Mariagården i Falun arrangeras varannan tisdag olika program för daglediga, som ett speciellt programråd, under ledning av diakon Kerstin Gullberg planerar. Det är ofta sång- och musikprogram men också informationsstunder och föredrag med frågedelar.

Den 6 mars gästades Mariagården av Walters Börje Edénius från Rättviks Finnmark, som spelade och sjöng tillsammans med alla besökare skolsånger från 40-50-talet, företrädesvis ur den då så populära ”Nu ska vi sjunga”.

Kerstin Gullberg inledde med en andaktsstund och en av de nyare psalmerna sjöngs nr 690 ”Intet kan mig skilja från Guds kärlek”. Församlingsvärdinnan Anna-Lena Hedén dukade fram kaffe med läckra smörgåsar och en god samvaro över borden timade.

Så sjöng alla med stor iver och nostalgiska känslor de välkända skolsångerna. Det sjöngs såväl överstämmor som kanons. Med stort tryck sjöngs ”Avsked till vintern” för att våren kanske ska komma inom kort.

Kerstin berättade om bakgrunden till sångboken ”Nu ska vi sjunga” som gavs ut av Almqvist & Wiksell i början av 40-talet. Den känsliga ”Små, små fågelungar” lockade fram en tår ur ögonen. Den ena sången efter den andra sjöngs och ”Trollmor” och ”Lasse, Lasse liten” blev finalen innan Walters Börje avslutade med pianostycket ”We´ll meet again”.

Mer läsning

Annons