Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtackningar vid PRO Moras årsmöte

/

Den 20 februari höll PRO Mora årsmöte på Andreasgården och omkring 80 personer deltog.

Annons

Malin Nordin, sjuksköterska på Mora Lasarett inledde med att informerade om urininkontinens. Hon berättade om behandling, hjälpmedel och/eller operation. Hon talade också om, att Mora kommer att få tillbaka en urolog.

Sedan följde parentation och ordförande tände ett ljus för dom som lämnat oss under året som också hedrades med en tyst minut. Sång och musikgruppen framförde ”Oh store gud” ”Där rosor aldrig dör” ”Hälsa dem där hemma” och till ackompanjemang av gitarr och dragspel spelade av Brask-Stig och Hasse Wahlberg.

Årsmötet genomfördes enligt dagordningen och några ledamöter avgick och nya valdes in. Därefter följde avtackningar, rosor delades ut av Jons-Ingemar. Studieansvarig Barbro Morén, köksansvarig Birgit Ekebris och ”kaffetanten” Ninni Skogs. Majinger Nilsdotter avtackades och fick förtjänsttecken för tio år som linedanceledare har även varit ansvarig för sång och musikgruppen. Årets PRO:are 2017 blev Birgit Ekebris i festkommitén och hennes medhjälpare fick också rosor och tack för arbete.

Arne Pettersson fortsatte med att framhålla behovet av att en äldreombudsman. Motionen kommer att skickas till PRO Dalarna inför rikskongressen i juni. Även klagomål på busstrafiken fördes fram. PRO Mora planerar också att bjuda in dalabänkens politiker till ett möte, förslagsvis till den 12 mars.

Seniordagen hålls den 19 april i Andreasgården. Nästa medlemsmöte blir den 27 mars, även det på Andreasgården.

Inger Borg

Mer läsning

Annons