Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambassadör för ett sunt liv

/

På fredag har den nyktra nattklubben Club Choice sin höstpremiär i Falun. Den här gången gästas de av diskjockeyn och tv-kändisen Peter Siepen. Att tacka ja till att bidra till en nykter festkväll var inte svårt för honom.

Annons

– Jag försöker i den mån jag kan att vara en god ambassadör för ett sundare och gladare liv, säger Peter Siepen.

Situationen är inte ovan för honom. Han har tidigare jobbat med komikern Mårten Andersson och dennes nyktra nattklubb Sober i Stockholm. Att jobba som diskjockey är han van vid sedan över tjugo år.

TV-jobben har det däremot blivit skralt med de senare åren, men han har tidigare varit flitig programledare i tv och sågs bland annat i ZTV, Kanal 5 och TV4. Främst är han fortsatt känd för sitt liv ute i Stockholms klubbvärld.

Trots det har inte fylla varit något som kan förknippas med honom.

– Jag har bara varit onykter en handfull gånger i mitt liv, jag har nästan aldrig supit. Jag tycker det är ett onaturligt sätt att ha roligt. Speciellt i mitt yrke som dj, behöver du bli full för att klara av din uppgift så är det något fel, säger han.

Den nyktra nattklubben Club Choice firar ettårsjubileum, och är Dalarnas enda nyktra nattklubb. Det har hittills blivit några event inne på Rådhuskällaren i Falun.

Att spela musik på Club Choice var inget svårt val för Pete, som gärna vill bidra och lära folk att festa utan sprit. För honom själv har det inte bara fallit sig naturligt, han menar att det också har gett fysiska positiva effekter.

– Om jag spelar på en fest och visar min snygga bara överkropp, så kommer det fram tjugoåriga killar och är avundsjuka. Jag är nästan 54 år, så då ber jag dem att sköta sin hälsa de nästkommande 34 år sen så kanske de kommer att se likadana ut vid min ålder. Bland de viktigaste ingredienserna för att hålla sig fräsch och snygg är avhållsamhet från alkohol, berättar han.

Bara för det så är han inte nykterist. Ett gott glad vin till maten är inga problem. Det är fyllan han vill undvika.

– Jag vill ha ett sunt förhållande till alkoholen och behöver inte supa.

Det är inte första gången Peter är i Falun, han har bland annat tidigare varit på Banken och fortsätter att anlitas som dj.

Inför fredagens kväll kan han inte utlova något speciellt musikval. Han säger sig vara ödmjuk inför uppgiften och tänker inte bestämma musiken själv.

– Jag är av den åsikten att inte lära min publik. Så varsågod och beställ musik, jag blandar hejvilt. Det ska vara ett party så att folk blir glada, säger Peter.

FAKTA:

Fyller snart 54 år.

Den 16 november 2015 fick han sitt första barn, en flicka.

Familj: Sambon Anna Svensson, stylist.

Bor: I Stockholm

Hobbies: Kläder och design

Mer läsning

Annons