Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älgmålsbön med musik i Bingsjö

/
  • Orbergs-Trion och Orbergskören framträdde vid den traditionsenliga älgmålsbönen i Bingsjö kyrka den 9 oktober.

I söndags upprätthölls traditionen med älgmålsbön i Bingsjö kyrka innan älgjaktveckan.
Omkring 100 personer slöt upp i kyrkan.

Annons

Komminister Carl-Johan Rudman välkomnade alla varefter Orbergs-Trion bestående av Hans Lindgren, Pål Mases och Kjell Runsten höll ett varierat och upplyftande program i frisk och manlig styrka.

Programmet började med gånglåt och fortsatte med visor och låtar som fick åhörarna att jubla. Trion gjorde varför sig egna solopartier och de presenterade musiken lättsamt och glatt. Kjell Runsten spelade på ett förtrollande sätt från läktaren "Koppången" där han på fiolen spelade tvåstämt.

Pål och Hans duellerade i Skepparschottis med virtuos fingerfärdighet på sina dragspel. Åhörarna blev engagerade i ett medley med läsarsånger som höjde kyrkvalven en smula.

Rudman ortsatte med aftonbön och utgick från söndagens tema om tacksamhet, där han infogade allas tack till det enorma programmen som bjöds under kvällen. Som avslutning sjöng Orbergs-kören "Country Road" och åhörarna hängde på i refrängen.

Därefter kallade Rudman fram Walters Börje Edenius till koret där han fick mottaga många ord från Finnmarks-Teamet i tacksamhetens tecken för tiden som kantor i Finnmarken.

F d reporter Berit Lund från Sveriges Radio höll ett känslofullt tal för arbetstiden inom kyrkan och belyste även tiden som kantor i Siljansnäs där de tillsammans med framlidne radioprästen John Ronnås arbetade med bygudstjänster.

Mer läsning

Annons