Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB-pensionärer tittade på gamla Ludvikabilder

/
  • Henry Karlsson, Hans-Göran Eriksson och Torvald Holmström var tre av många gamla ABB-pensionärer som tog tillfället i akt att titta på gamla fotografier från Ludvika.

På Facebook finns många gamla bilder från förr.
Något en grupp ABB-pensionärer i Ludvika tagit fasta på.

Annons

Det finns massor av bilder på nätet att se för den som har tillgång till dator och sociala medier. Vid januarimötet med ABB pensionärerna visades de facebooksidor som finns att se från Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg. Där finns möjlighet se inlägg och kanske göra inlägg Av de dryga trettiotalet närvarande medlemmarna hade mindre än hälften möjlighet till detta.

Ett antal bilder från gamla Ludvika hade sammanställts för visning av Torvald Holmström och Hans-Göran Eriksson. Torvald visade ett bildspel med bilder hämtade från nätet och Hans-Göran visade 100 vykort från den egna samlingen.

Bland de närvarande hade Henry Karlsson tagit med ett antal egna äldre foton från Ludvika som visades.

Minnet från det gamla Ludvika började komma under visningen och många kunde bidra med historier kring de bilder som visades. Bl.a. en bild från Storgatan som visade att det fanns tre bensinstationer, Esso, Caltex och Shell mitt på stan.

Vid Caltexmacken vid Norlings bilverkstad tankades bilen av personal dygnet runt som även torkade av vindrutan. Detta utan att föraren behövde gå ur bilen, bara att veva ner rutan och betala kontant.

Efter två korta timmar avtackades bildvisarna med en varm applåd.

Nils-Olov Olsson

Mer läsning

Annons