Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50-talsnostalgi på PRO-möte

/

PRO Mjälga-Östermalm har startat sin verksamhet för det nya året.
Något man gjorde i 50-talets och nostalgins tecken.

Annons

Trots ett ganska bitigt vinterväder, hade en hel del medlemmar kommit till mötet. Ordförande Lars Asp inledde med att hälsa de närvarande välkomna och riktade sig då särskilt till dagens underhållare Prima Donnan Irene Sangemark som anlänt från Västerås.

Lars Asp informerade om de aktiviteter som väntar. 28 april har man ordnat med buss och drar iväg till Stockholm för att se och lyssna på Sound of Music på Intiman. Man slog även ett slag för den sittgympa som bedrivs i föreningens lokaler vid Sveatorget.

Irene Sangemark har genomfört många revyer i Västerås och en hel del ur de produktionerna visade hon upp under eftermiddagen. Hennes framträdande hade 1950-talet som grund och det var märkligt så många aha-upplevelser man fick. Man fick höra Vad tar ni för valpen, El Baion, Egon och många, många andra låtar från efterkrigstiden.

Hon berättade även de saker som hade hände då. Det var Koreakriget, nedskjutningen av Catalinaplanet, motboken, Tetra Pak, kvinnliga poliser och taxichaufförer, Varg-Olle, Stålfarfar och Silverpilen bland annat. Hon plockade upp ordföranden på scenen och klädde honom i peruk, snusnäsduk, jacka och ratt för att påminna om raggarna och så höll hon på.

Efter den vitamininjektion hon bjöd på så återstod endast att dricka det obligatoriska kaffet samt att fördela en hel del lotterivinster.

Berndt Reuithe

Mer läsning

Annons