Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva-Lisa förgyllde hemlig PRO-resa

/
  • Motormuseet i Torsång var ytterligare en museal anhalt den hemliga resan stannade vid.
  • Eva-Lisa Borres var en lika kunnig som glad inspirationskälla vid CTH Fabriksmuseum som var ett av målen för PRO Moras hemliga resa nyligen.

Vårens hemliga resa för PRO Mora gick i år till CTH Fabriksmuseum i Borlänge.
Det blev mycket uppskattat tack vare guiden Eva Lisa Borres, en entusiast ut i fingertopparna.

Annons

Så mycket man får lära sig ibland verkligen sevärt och tänkvärt om hur det har varit, särskilt för dom ensamstående kvinnorna men även för männen, dom fick allt känna att dom levde. Vi har det bra idag åtminstone dom flesta. Efter kaffe med hattbakelse gick vi runt och tittade, många skratt hördes.

Sedan fortsatte vi mot Torsång och Motormuseet, ett litet hus sprängfyllt med saker och ting från förr. Vi hälsades välkommen av Erik och Inger och hamnade först innanför dörren i en gammal lanthandel.

Där fanns sockertoppar, tvättmedel, tvålar, herrparfym, 4711, ja allt. Sen gick vi runt och tittade på gamla bilar, mc, barnvagnar och när vi gick ut fick vi hemlagade karameller i strut.

Resan fortsatte till Falun för lunch och sista stoppet blev i Grycksbo på handelsträdgården. Några handlade några åt glass alla mådde bra, solen sken nöjda med vår dag åkte vi hemåt.

Inger Borg

Mer läsning

Annons