Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årsmöte för Verdandi Dalarna

/
  • Styrelsen i Verdandi Dalarna består av fr v Ingvar Sahlander, Kaare Andersson, Nisse Nilsson, Annika Persson, Annakari Berglund, Rune Andersson, Ulla-Karin Jansson och Jil Simson. Saknas gör Per Fontin, Nelson Avila Aguirre och Marina Forslund.

Söndag den 10 april hade Verdandi Dalarna sitt årsmöte.
25 ombud och aktiva medlemmar samlades i Verdandis lokal i Borlänge.

Annons

2015 års verksamhet så ser man att vi har hart en mycket bra och framgångsrik verksamhet trots begränsade ekonomiska resurser. Verdanis bas är i bostadsområdena, nära människorna och man kämpar för att utjämna klasskillnader, motverka rasism och hindra utslagning.

– Vi arbetar med social kontaktverksamhet i bostadsområdena, vi jobbar med sommarverksamhet och aktiviteter under de stora helgerna, då många har behov av att hitta en samlingspunkt som bygger på gemenskap och kamratskap, sade ordförande Annakari Berglund.

I Borlänge ordnar Verdandi kurser för de långt från den vanliga arbetsmarknaden, i Ludvika finns en bra integrationsverksamhet och i Falun arbetar man bl a med rättvisefrågor. På årsmötet togs också ett uttalande som berörde de senaste veckornas skandaler kring skatteflykt och det moraliska förfall som både banker och rika privatpersoner visat upp.

En ny styrelse valdes också och den består av Annakari Berglund, ordförande, Rune Andersson, kassör samt ledamöterna Jil Simson, Nisse Nilsson, Annika Persson, Ulla-Karin Jansson, Ingvar Sahlander. Kaare Andersson, Per Fontin, Nelson Avila Aguirre och Marina Forslund är ersättare.

Mer läsning

Annons