Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alf har burit ett kors

/

Varför gå mellan Mora och Avesta bärande på ett kors?
Frågan går till Alf Lax, sångare och evangelist, som gjort just detta och som inbjöds till RPG:s torsdagsträff i Centrumgården den 26 januari.
– Korset är en symbol för oss kristna. Jag ville stanna till på olika platser för att sjunga och predika, berättar han.

Annons

Alf Lax växte upp hos en alkoholiserad pappa. Mamman bara försvann. Själv började han dricka vid 13-14 års ålder. Vid ett besök på en pub började bartendern, som var kristen, inleda ett samtal med honom. Denne bjöd hem Alf och bad för honom. Senare kom han till Lewi Pethrus-stiftelsen och började hjälpa till där.

De tre senaste somrarna har Alf vandrat med ett kors, stannat till och upplevt att folk ordnat med telefonkedja och erbjudit sovställen. Han har sjungit och spelat gitarr, berättat om Jesus och bett till Gud med människor. Hans egen far ville vid hög ålder lämna sitt liv i Guds hand.

Alf har bl a skrivit en sång som handlar om de första missionärerna i Etiopien, missionärer utsända av EFS. Där de verkade finns nu en stor kyrka. Många av hans sånger finns inspelade på CD-skiva.

Efter kaffepaus informerades om nästa träff den 9 februari då Göran Greider kommer och talar över ämnet "Samhälle och religion – går det ihop?". Den gången blir det musik på piano med Eldar Levgran.

Alf Lax avtackades med blomstercheck av ordförande Ragnar Kronstrand och varma applåder från de församlade.

Maisie Edman Hollman

Mer läsning

Annons