Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktivt vårprogram för SPF Falun

/
  • Ola Hedlund, Tord Karlsson, Thomas Kirkegaard, Rigmor Kirkegaard, Mats Isberg, Mats Hiertner, Calle Bergström, Bo Marklund och Gerd Andersson provade Vasaloppsspåret för SPF Faluns räkning.

SPF Seniorerna i Falun, med fler än 2200 medlemmar, har nu presenterat sitt vårprogram.

Annons

Vid medlemsmöten under vintern har Örjan Hamrin berättat om Staden som försvann och Lars Moberg om sina år som korrespondent i Kina. Julbordsresa, spa-vistelse och teater- och konsertresor har arrangerats liksom besök på Rommetravet.

I väntan på snö har långvandringar företagits i Falutrakten, som sedan avlöstes av skidutflykter i Stångtjärnsområdet, Sörskog och Bergebo i Borlänge. Föreningen har också ett lag med i StafettVasan. Inför den har nio i skidgänget prövat Vasaloppsspåret.

Nu drar vårens verksamhet i gång. På programmet står till exempel föreläsningar av Sven B Olsson om Falun under stormaktstiden, av ortopedöverläkare Dan Rösmark om knäartros och av professor Margareta Emtner om KOL.

Väntjänstens populära kaféträffar fortsätter som tidigare på lördagar fram till och med den 22 april. Sista torsdagen i varje månad hålls lästipsträffar vid Dalarnas Museum. Första fredagen i varje månad kan SPF:arna äta lunch tillsammans på restaurang.

Det omfattande kursprogrammet innehåller så vitt skilda ämnen som foto, betonggjutning och keramik, minnets funktioner, hälsa, historia och idrottshistoria, bergsmansgårdar, språk och geologi samt olika sociala aktiviteter.

I vårens och sommarens reseprogram ingår bland annat endagskryssning på Svartån och Örebro kanal, långkryssning till Bornholm, Lybeck och Visby samt resor till Hälsingland, Norge, Åland och Champagne.

Friskvårdsverksamheten har under vintern erbjudit motionsformer som boule, bowling, gymnastik och stavgång. Under våren och sommaren tillkommer golf och skogsvandringar.

Margareta Nissby

Mer läsning

Annons