Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

115 par händer i vila

/
  • Trångt och trevligt vid borden i S:t Persgården i Leksand när syföreningsdamerna från Nedansiljans kontrakt träfades i går.  Foto: Annki Hällberg

Annons

En gång om året samlas kontraktets kyrkliga syföreningsdamer. De kommer från Björbo i söder till Ore i norr och i år var det dags för Leksands församling att stå värd.

Träffen började i Leksands kyrka där kontraktsprost Fredrik Lautmann hälsade de 115 gästerna välkomna.

Kyrkvärden Kersti Björlöf guidade genom konstutställningen Sjätte sinnet och prästen Lotta Eriksson visade lekskåpet för barn med liturgiska kläder. Kantor Fumiko Okino bjöd på örongodis på orgel.

Därefter fortsatte sällskapet till föramlingshemmet S:t Persgården där det bjöds på lunch i form av ugnsbakad lax med potatis och sallad. Under kaffet passade man på att ha dragning på lotteriet med fina priser som både ryggkliare och svepaskar.

Äkta paret Sofia Sandén och Mikael Boström Eric' framförde ett vackert visprogram den sista halvtimmen på träffen. Sofia spelade både fiol och sjöng och Mikael trakterade piano och en liten tramporgel.

Bland annat framförde man den mycket populära låten Koppången, komponerad av Orsaspelmannen Per-Erik Moraeus med text av Py Bäckman.

Mer läsning

Annons