Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slaget om älven en publiksuccé – så gick matchen

Över tusen personer besökte Selja-Långlets hockeyrink för att se matchen mellan SLIK och Östnor som gick under namnet Slaget om älven.

Matchen, som pågick i 45 minuter, spelades på SLIK Arena inför en stor publik som uppgick till 1 196 personer, enligt en uppskattning.

Matchen vanns av SLIK med 5-2 ( 1-1, 4-0, 0-1 ).

DÖstnor chockstartade och gjorde 1-0 redan efter 20 sekunder genom Johan Morell.

Direkt efter att Johan gjort målet lämnade han över en korv med bröd till hemmalagets olycklige målvakt Sven Dennis Ljuden.

Östnor såg därmed ut att vinna detta lätt, men SLIK tog därefter över mer och mer, och 1-1 kom under en avvaktande utvisning, som var den första i matchen.

I slutsekunderna av den första perioden gjorde Östnor 2-1, men efter videogranskning underkändes målet, eftersom det visade sig att det var 0,3 sekunder för sent.

Våldsamma protester hördes från bortastå på den stora snöhögen där Östnorsfansen var instängslade i nordöstra hörnet av plan närmast Östnor.

Östnorsfansen anlände förövrigt till matchen i ett mäktigt fackeltåg gåendes, med spark eller snöskoter.

I den andra perioden var SLIK överlägsna och vann perioden komfortabelt med 4-0.

Östnorslaget får nog gnugga lite på barmarksträningen i Bjäck Hill till nästa år, om inte det ska bli en ny förlust.

Innan match försökte Östnor muta domarparet med att lämna över ett kuvert med en okänd summa pengar.

Matchspeaker var Billy Opel. Publikvärd var Peter Hermodsson. Matchen direktsändes på Facebook.

Målskyttar för SLIK var: Magnus Lindgren (bror till Fredrik Lindgren som spelar i Skellefteå och Leksand) 2, Jonas Lund 2 och Fredrik Ljuden 1 mål.

Östnors mål gjordes av Johan Morell och Sven Norlin. Östnor fick även ett mål bortdömt på grund av för hårt slagskott!

Matchens lirare i SLIK: Mats Lusth (som ersatte sjuka Dick Abrahamsson) och i Östnormålvakten Andreas Thorildsson.

Valet av Mats Lusth ifrågasattes av många.

Efter matchen var SLIK-coachen Olle Mattsson, som hade direktkontakt via länk med Jeremy Colliton som videocoach, mycket nöjd. En taktisk triumf för SLIK som hade sju duktiga backar och en säker målvakt i Sven Dennis Ljuden.

Tre av de fem SLIK-målen gjordes av backar. Saknades gjorde även backen Hans Abrahamsson, fd Svensk Mästare i HV 71.

Kvällens domare: Johan Jansson och Per ”Winge” Eriksson. Winge fick ersätta Johan Andersson som fick förhinder i sista stund. Efter matchen firade SLIK segern i byns bygdegård.

Tyvärr kunde inte matchens lirare i SLIK Mats Lusth närvara eftersom han hade ännu en viktig match som väntade, närmare bestämt Färjestads BK-Mora IK.