Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyttekung lurade Dalkurd på poäng

Dalkurd gick från 0–1 till 3–1 hemma mot Sandviken.
Segern såg klar ut men då hade inte Dalkurd räknat med Sandvikens skyttekung Björn Berglund.
Han gjorde två mål till och sitt fjärde hattrick på sex matcher. Kvitteringen till 3–3 kom på övertid.

– Och vi som hade pratat om Björn Berglund. men det går inte att hålla koll på honom om alla tittar på bollen, sade Jonas Björkgren, en besviken hemmatränare.

Han tycket det kändes som om Dalkurd förlorade två poäng på en klen insats i hemmaförsvaret där det blev mer än lovligt virrigt mot slutet av matchen.

– Hade de erbjudit oss oavgjort efter den första halvleken, hade jag tackat och tagit emot.

Den bjöd på dåligt spel från hemmalagets sida och gästerna var inte mycket bättre. Det var mycket bolltrillande på mitten, måga felpass och få vassa avslut på mål.

– Jag är nöjd med de första 30 sekunderna.

Sandviken gjorde halvlekens enda mål tack vare ett bolltapp av Dalkurd på mittplan.

I paus röt Jonas Björkgren till i omklädningsrummet och det var ett helt annat Dalkurd som kom ut till spel. Nu satt pressen på motståndarna och laget höll ihop ute på planen. I den första halvleken blev det stora hål på mittfältet.

Pressen gav resultat. På två minuter hade Dalkurd både kvitterat och tagit ledningen och när Chidi Omeje gjorde 3–1, hans andra mål för dagen, tio minuter senare, såg Dalkurd ut att gå mot segern.

Men Sandviken kom igen och nu var det gästerna som flyttade upp på planen och satte press. Björn Berglund gjorde sitt andra mål bara minuten efter det att Chidi Omeje slagit till.

Mot slutet var det mer än virrigt i hemmaförsvaret, samtidigt som inte Dalkurd lyckades hålla bollen på offensiv planhalav några längre stunder.

– Andra lag tar ned bollen till hörnflaggan och håller den där. Vi försökte med inlägg och tappade bollen vilket var upphovet till Sandvikens mål.