Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skymningspromenad och konstutställning

I dag blir det den årliga skymningspromenaden i Vansbro och temat är Sagor, Väsen och Mystik. Samma dag är det vernissage med "3 x Farhang".

Annons

Det är elfte året som skymningspromenaden anordnas. Marschaller kommer vara utplacerade efter promenadstråket och i Västerdalälven kommer det finnas en ljusinstallation.

Estetprogrammet kommer att ordna liveakter där en grupp dansar och en spelar musik. SHRA Vansbro-Äppelbo kommer att ordna en ljusshow och grilla korv. Även trädgårdsföreningen Inspirera, Olympicaskolan, Hembygdsföreningen, Kulturhuset och Lokstallet medverkar.

– Dessutom ett antal konstnärer som medverkar, ingen nämnd ingen glömd, säger Jessica Bogsveen i föreningen Färg och Form i Vansbro som arrangerar skymningspromenaden.

Föreningen firar i år sitt 40 års jubileum och har under denna tid nästan alltid haft utställningar. Klockan 17 är det vernissage för höstutställningen betitlad 3 x Farhang i Grottan i Medborgarhuset.

Det är familjen Farhang från Mora som ställer ut. Massud Farhang ställer ut skulpturer i metall och målningar som han beskriver som symbolsurrealistiska. Birgitta Farhang ställer ut textiler och akvareller. Dottern Rebecca Farhang ställer ut smycken, grafik, tryck och silversmide.

Vad vill ni att besökarna ska tänka?

– Det är en positiv utställning som ska öppna sinnet och låta en drömma, säger Massud Farhang.

– Att man ska bli nyfiken och studera vad vi har gjort, säger Birgitta Farhang.

Utställningen kommer att pågå till den 18 oktober. Skymningspromenaden börjar klockan 19.