Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyltstrul sinkar lapplisorna

Lapplisorna är måhända inte särskilt efterlängtade bland bilisterna. Men en och annan har ändå undrat när den första räden bland parkeringarna kommer att göras.

Tekniska chefen P-O Dahlström är medveten om att den nyordning som sedan lång tid aviserats har dragit ut på tiden, på grund av att leveranserna av nya trafikskyltar blev kraftigt försenade.

– Det som från början skulle handla om några veckor blev flera månader. Men när skyltningen är klar så kommer också lapplisorna, lovar han.

Att skyltningen inte är fullbordad har också noterats i Söderbärke där en del undrat om de nya hastighetsgränserna bara ska gälla uppe i Smedjebacken. Här är nämligen uppsatta skyltar fortfarande täckta med svarta sopsäckar.

Tekniska kontorets driftledare Göran Pålsson har dock en förklaring:

– De skyltar som vi saknat är 60-skyltarna. De har visserligen kommit, men däremot är inte de mannar som skulle slutföra skyltningen i tjänst. Den ene är sjukskriven och den andre har semester.