Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyfall orsakade regnskador på konserthall

Den nyligen tillbyggda delen av Kristinehallen blev vatten- och fuktskadad, efter det häftiga regnväder som drog in över Falun för tre veckor sedan.
– Inträngande vatten har skadat ett flertal väggar i källarplan. På vissa ställen har vattnet nått 25 centimeter upp på väggarna, säger Subhi Hassona på Kommunfastigheter.

Annons

I mars var Kristinehallens stora om- och tillbyggnad klar.

En ombyggnation som skett på den östra sidan av hallen, där framför allt personal och lagerutrymmen har skapats.

Nu är en stor del av tillbyggnaden vatten- och fuktskadad.

Skador har uppkommit i byggnaden genom att vatten från infarten trängt in i byggnaden via entrédörr och lastintag. Orsaken var att dagvattensystemet inte klarade av att transportera bort all nederbörd som föll under en kort men intensiv tid.

Men vatten har också trängt in i tillbyggnadens källarplan.

– Ett flertal väggar i källarplan har skadats. På vissa ställen har vattnet gått högt upp, säger Subhi Hassona.

Hur omfattande är skadorna?

– Det går inte att säga just nu. Ocab håller som bäst på att ta prover i golv och väggar, och först när de är klara med sin undersökning kan vi säga något om omfattningen.

Från Falu kommuns sida menar man också att de vatten och fuktskador som uppstått, förefaller till stor del vara orsakade av brister i den utförda entreprenaden.

Kommunen hävdar därför att åtgärdandet av dessa bör falla inom ramen för det aktuella byggföretagets garantiåtagande.

– Det är något som berörda försäkringsbolag får utreda vidare, säger Subhi Hassona.