Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyddsarbete inspirerar Kjell

– Så länge jag har uppdrag är det inspirerande att få arbeta som egen företagare. Jag har inte funderat på hur länge jag ska fortsätta och inte heller har jag satt upp någon tidsgräns. Kjell Wahrén lämnar detta besked.
Efter 30 år i räddningstjänsten gäller Kjell arbetsuppgifter fortfarande brandskydd. Nu som egen företagare och konsult.

Annons

– Du kan utvecklas inom räddningstjänsten och det var också något jag uppskattade, förklarar Kjell Wahrén då han ser tillbaka på sina år i räddningstjänsten.

Han började 28 år gammal som vikarierande brandman i Borlänge, en sommar. . Det blev en fortsättning med fast tjänst som brandman och med utbildning och tjänstgöring som brandförman och brandmästare. De sista åren arbetade Kjell som insatsledare.

Var det en pojkdröm att bli brandman?

–Visst var det spännande med brandkåren i pojkåren. Särskilt då jag gick på mellanstadiet i Mjälgaskolan. Brandstation låg på andra sidan gatan. Vi hörde när det gick larm och då ställde vi oss vid staketet och tittade på bilarna som ryckte ut, berättar Kjell.

Det var en bit in på 1960-talet som pojken Kjell på nära håll följde brandbilarnas utryckning från brandstation mitt stan. Ett antal år senare fick Kjell Wahrén själv åka med då det var utryckning.

Då Kjell anställdes som brandman hade han arbetat med helt annan verksamhet .

– Jag arbetade i fordonsverkstaden hos SSAB, upplyser Kjell.

Under sina många år i räddningstjänsten fick Kjell mycket erfarenhet, viktiga kunskaper och många goda vänner. Han trivdes mycket bra med sitt arbete och med arbetskamraterna. Men behövde han ingen längre betänketid för att ställning till erbjudandet om avtalspension.

Han tackade ja till erbjudandet och kunde vid 58 års ålder och med 75 procent av lönen lämna räddningstjänsten som avtalspensionär.

– Det har jag inte ångrat. Det var ett bra erbjudande och några problem med sysselsättning har jag inte haft, framhåller Kjell som förra året startade eget företag och som konsult fortsatt med brandskyddsarbete.

Pece & Love är Kjells stora kund och han arbetar under festivalen som brandskyddskordinator.

– Peace & Love är framsynta när det gäller säkerheten och det har varit ett mycket bra samarbete med festivalledningen. Jag är med i planeringen och det är ett intressant arbete, säger Kjell som även är säkerhetsansvarig för Dalecarlia Cup och även har uppdrag i IK Brage.

Konsultuppdragen som gäller säkerhet och brandskydd är ett arbete Kjell ägnar åtskillig tid och engagemang. Men han känner ändå att han bättre än tidigare kan disponera sin egen tid.

Kort och gott tänker Kjell Wahrén , så länge han finner inspiration och arbetsglädje, fortsätta som egen företagare.

Men nu är det en längre ledighet som väntar. Detta sedan Kjell hemma i Borlänge firat födelsedagen med sina närmaste. Firandet fortsätter då i Khao Lak i södra Thailand, resmålet för femte året.

– Ett underbart folk, hjälpsamma och tillmötesgående. Vi har fått personliga vänner där som verkligen månar om oss, berättar Kjell inför den nya resan till Thailand.