Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulpturfestivaler i Malung

/
  • Snöskulpturfestivaler.- Vi ser i år fram mot två snöskulpturfestivaler de två närmaste lördagarna. Först barnens lördagen den 24 februari sen konstnärernas lördagen den 3 mars säger Malungs turistchef Lars Bälter och ordföranden i Malungshandlarna Göran Eriksson.

Annons

Lördagen den 24 februari blir det barnens snöskulpturfestival och lördagen den 3 mars blir det konstnärernas festival.

- Det här är ett led i att ha olika arrangemang under Vasaloppsveckan. Och vid bägge snöskulpturfestivalerna är det publiken som får rösta fram de vinnande skulpturerna säger Malungs turistchef Lars Bälter.

Det är Malungshandlarna med bistånd av Malungs turistbolag som ser till att den här snöskupturfestivalen blir av. Och årets nyhet är att man nu har två festivaldagar.

När det gäller barnens snöskulpturfestival har man bjudit in sex lag från skolan årskurserna 4-6 som skall skapa vackra snömotiv. Man har också på olika platser i centrala Malung sex snöhögar. Två är placerade vid Lisellska torget, två efter gågatan, en vid Jannesgården och en vid Postplan. När det gäller barnen är snöhögarna 1,2 gånger 1,2 meter.

- Här kommer vi att ge pris i form av en friluftsutflykt med bland annat skoteråkning, korvgrillning och en del andra roliga aktiviteter säger Göran Eriksson ordförande i Malungshandlarna.

När det gäller konstnärernas snöskulpturfestival är det fem lag från Malungs Konstgrafiska förening som skall skapa snömotiven ur fem kvadratiska snöhögar som är 2,4 meter gånger 2,4 meter och de finns placerade vid gågatan, två vid Lisellska torget, viod Postplan och vid ICA Supermarket. I bägge fallen blir det publiken slom får rösta fram de vinnande skulpturerna och båda lördagarna kommer det sen att vara prisutdelning vid fontänen efter gågatan i centrala Malung.

- Det här har varit möjligt att genomföra tack vare all hjälp vi får från kommunens arbetsmarknadsenhet vid Mosjön samt genom en del samarbetspartners som ställer upp för arrangemanget säger turistchefen Lars Bälter.

Mer läsning

Annons