Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skulle posta brev - blev nedslagen

Mitt på dagen, intill riksvägen i Grycksbo, blev Sven Danielsson brutalt nedslagen av tre maskerade personer beväpnade med baseballträ.
Han träffades av flera slag och sparkar.
- Innan personerna åkte från platsen sa de åt mig att jag inte ska uttala mig om vargar, uppger Sven Danielsson.

Han försvarade sig och slog tillbaka, men blev blåslagen och har fortfarande mycket ont.

– Näsbenet gick av, okbenet under höger öga är skadat och ryggen är blåslagen, säger Sven Danielsson.

Händelsen är polisanmäld. Vakthavande befäl på Polisen i Falun bekräftar att det finns en anmälan om grov misshandel och att förundersökningen pågår. Ärendet hanteras av kriminalavdelningen i Falun.

– Det var i onsdags, den 24 april, klockan 12.20. Jag tog med mig hunden för att posta ett brev. Jag gick till postlådan vid riksvägen, bortanför bensinmacken i Grycksbo. När jag skulle vända mig om och gå hem fick jag en fruktansvärd smäll över ryggen av ett baseballträ, berättar Sven Danielsson.

Personerna som stannat sin bil bakom Sven slog honom med baseballträ innan de ens hunnit ut ur bilen.

Sven vände sig om och fick se tre maskerade personer, två män och en kvinna. Männen fortsatte misshandla Sven, som slog tillbaka.

– Jag kände varken ingen personerna eller bilen. De tre personerna hoppade ur bilen och fortsatte slå, berättar Sven.

Han föll omkull. Misshandeln fortsatte.

– Jag försvarade mig med händerna.

Själv kopplar Sven Danielsson ihop misshandeln med ett uttalande om vargar som han gjorde i Falukuriren i samband med sin 70-årsdag i mars.

– Innan personerna åkte från platsen sa de åt mig att inte uttala mig om vargar. Jag är vargmotståndare, säger Sven Danielsson, som inte ser något annat skäl till att någon skulle ge sig på honom på det är sättet.

Han är jägare och har jagat i över 60 år. Trots att han är medlem i två jaktklubbar i Dalarna vågar han inte jaga och släppa sin hund Packall under jakten.

– Jag vill inte riskera att han attackeras av varg. Jag har flera jaktkollegor som fått sina hundar tagna av varg. Många av jaktkollegorna har hört av sig och besökt mig. De är mycket arga, själv är jag urförbannad.

– De måste ha spanat på mig och sett att jag gick ut. Mina grannar hjälpte mig hem efter misshandeln, tror Sven Danielsson.