Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skulle DD har räddat DT?

Efter att ha arbetat i över 30 år i Bengtssons tidningar (Dalarnas Tidningar, DT) och slagits om läsare och annonsmarknader kommer nyheten om att DT ska hjälpa Dala-Demokraten (DD) att trygga sin utgivning, som en total chock. Det är både behjärtansvärt och väldigt kollegialt att rädda papperstidningen, men...

I samma tidning som nyheten, informerar DT:s ansvarige utgivare att DT ska starta en ny gratistidning med sju annonssäljare och redaktion med utgivning i DD:s primärområden. Trygga DD:s utgivning? Det luktar dubbelmoral.

Men å andra sidan, finns det någon i DT:s ledning som inbillar sig att Göran Greider eller Peter Hultqvist skulle ha sträckt ut handen till DT i en omvänd situation? Föga troligt, för att inte säga aldrig, säger jag.

Att DT i samma veva lämnar samarbetet med Annonsbladet, Kling & Co. är väl enbart logiskt. Är målet monopol på lokala annonsmarknaden? Ja, då skulle jag inte känna mig speciellt trygg på DD. Men som sagt, det är behjärtansvärt.

Olle Sjödén

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare