Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrotlastare tog hem Swedish steel prize

Stålpriset hamnade i Nya Zeeland.
En skrotlastare kammade hem årets upplaga av Swedish steel prize

SSAB delade i torsdags kväll ut Swedish steel prize 2012 till det nya zeeländska företaget A-Ward Attachments Ltd. Företaget har utvecklat ett flexibelt system i höghållfasta stål som pressar och packar skrot i containers.

Företaget har arbetat i ett par år med att utveckla en skrotlastare som förbättrar hantering och transport av skrot. Skrotet lastas direkt på containrarna, vilket sparar pengar, tid och ger miljövinster. Den nya skrotlastaren ska säljas till företag runt om i världen.

Juryn framhåller att det handlar om en innovativ och genomarbetad lösning, där produktiviteten och livslängden förbättrats avsevärt och att produkten bidrar till ett mer hållbart samhälle.

Priset delades ut i Stockholm i torsdags kväll. Övriga nominerade företag tilldelades andra pris: Gremo; Sverige, och Borcad CZ s.r.o, Tjeckien.