Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrotbilar i Sälen irriterar

Ett antal fordonsvrak som står uppställda på kommunens mark i Sälen, liksom även några som står på en privat naturtomt har fått grannar att reagera.

– Vi har fått in flera samtal runt bilvraken och ärendet med bilvraken ligger nu för handläggning, säger miljöinspektör Josefine Lissbol på miljökontoret i Malung-Sälens kommun.

Bilägaren är medveten om att bilarna inte kan stå kvar på naturtomten vid älven. En del av dem har därför nu placerats på den stora kommunala parkeringen vid Sälen centrum. Något som upprört många sälenbor.

– Det ser inte alls bra ut och skämmer ut området, säger Maggie Ahlbin i Sälen.

– Jag hoppas verkligen han väljer att flytta bort bilarna omgående och jag utgår från att både kommun och näringslivet agerar för det ska inte så en hög skrotbilar där, säger Maggie, bekymrat över de förfulande bilvraken.

I Sälen pyr missnöjet med de uppställda bilarna och missnöjet delas av kommunens näringslivschef Maggie Grundén.

– Sälens by har behov av att bli vackrare för att attrahera våra besökare och inte blir byn vackrare med de uppställda bilarna, säger Maggie Grundén.

– För ägaren till bilarna så finns det ju anledning att städa upp då han har fina lokaler för uthyrning, men de är svåra att hyra ut när det ser ut som det gör.

– Det här är också en fråga för det lokala näringslivet och Sälens centrumgrupp hur de vill att det ska se ut i centrala Sälen. Ägaren till bilarna sitter med i just den gruppen som arbetar med utveckling för byn och estetisk utemiljö, menar Maggie Grundén.

Ägaren till bilarna är förvånad över uppmärksamheten.

– Tidigare hade jag ett 30-tal bilar ute i Oasanden, men av dem är det bara fem kvar och alla är inte mina. De som nu står här har jag tagit hem för att sälja och förhoppningen är at de är borta innan snön kommer.

– Nu är de ju lätta att rulla på en transport om det är någon som vill köpa en bil, men jag får ta fram en reservplan om vintern börjar närma sig.