Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrota Södra Centrumförslaget!

Förslaget "Södra Centrum" innebär en omfattande förändring som vi alla kommer att få dras med i många år. Meningen var att man skulle ta bort det så kallade riksvägsdiket och närma staden till järnvägen samt öppna för utsikt mot Tisken. Men inget av detta ingår i förslaget! Riksvägsdiket är kvar.

Förändringarna för 192 miljoner, utgör ingen egentlig förbättring. Släng förslaget i papperskorgen!

Låt riksvägen ligga där den ligger och behåll järnvägsviadukten. Gräv ner vägen vid trafikljusen. Bygg en rondell över den vid Trotzgatans förlängning så att man kan köra ut och in på Trotzgatan, riksvägen och stationsområdet.

Placera knutpunkten på samma sida om riksvägsdiket, nära perrongerna, för att undvika långa promenader med resväskor i ösregn eller yrsnö. Öppna järnvägsbanken så att Tisken syns från stan. Flytta inte Grycksbobanan, men bygg gärna en ny infart till restaurang Max. En gångtunnel från Tiskenparkeringen till perrongerna är bra.

Trots alla turer kring nuvarande förslag har det inte varit några applådåskor. Dags för omtag, medan tid är?

Kurt Östlund

Falubo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare