Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skridskofest på Lugnet

USM på skridsko den 10-11 feb blev en härlig skridskofest, där Sveriges bästa ungdomar 13-16 år gjorde upp om USM-medaljerna och de yngre 8-12 år tävlade i Faluloppet. Dessutom fanns några seniorer och veteraner på plats för att åka extralopp. Tävlingen invigdes med flaggparad, högtidstal av landshöding Ylva Thörn och nationalsång inför en hyfsat talrik publik.

I F 13-14 dominerade Vinnie Hjelm från Hagaströms SK, i F 15-16 Clara Forslund från Sundsvalls SK, i P 13-14 Isac Forslund, Sundsvalls SK och i P 15-16 Albin Ekensskär, SK Trolhättan. Alla fyra tog segrarna på samtliga distanser – 500 och 1500 m på lördag och 1000 m och 3000 m på söndag! Tiderna var genomgående goda, strax över personliga rekord eller säsongsbästa. Lugnets skridskobana håller hög klass och vaktmästarna har gjort ett gott jobb, för att bjuda på allra bästa is. Vädret var också nådigt med några få minusgrader, mulet och nästan vindstilla även om det föll lite snö under söndagens lopp.

I Faluloppet vann Sammi van Vliet, Dala Active Skaters alla lopp i P 10, Felicia Nilsson, SK Pollux Västerås alla lopp i F 11-12 och Albin Söderberg, Sundsvalls SK samtliga distanser i P 11-12. Hemmaåkarna Tilde Fondelius och lillasyster Selma Fondelius svarade för fina åk och bra tider i sina lopp. Sammi slog personligt rekord på 1000 m och var nära att göra det även på 500 och 300 m. Tilde persade även hon på 1000 m och gjorde årsbästa på 300 m. Selma gjorde tävlingsdebut på hemmaisen och svarade för ett fint 300-meterslopp.

USM-stafetterna 3 x 1000 m bestod av två flicklag, båda från Hagaströms SK, och tre pojklag, SK Trollhättan samt lag 1 och 2 från Sundsvalls SK. I det ena Sundsvallslaget åkte även Clara Forslund. I flickkampen var HSK lag 2 = F13-14-tjejerna bäst och vann ohotade före HSK:s F15-16-lag. Pojkmatchen blev spännande mot slutet, då Trollhättans Albin Ekensskär gjorde en fin uppåkning och så när hann ifatt Sundsvall.

Sven Olsson/insänt material