Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skridskodag i bitande kyla på Lugnet

Söndagen den 17 december bjöd skridskoklubben Dala Active Skaters alla intresserade till Lugnet för en skridskodag.

Under tre timmar fanns det möjlighet att åka till musik på bandybanan, prova klubbens låneskridskor och testa hastighetsåkning eller bara glida runt eller delta i de övningar klubben anordnade.

Trots bitande kyla med – 12 grader kom ett trettiotal personer i alla åldrar, för att åka skridsko. När kylan bet för mycket i tår och kinder fanns klubbens lilla stuga till hands och där inne bjöds det kaffe, saft och pepparkakor samt information, frågor och svar.

Det erbjöds även en möjlighet att testa hur snabb man är på skridsko över 80 m och/eller 300 m. Klubbens egna unga talanger,

Sammi van Vliet och Tilde Fondelius, visade hur ett par av Sveriges bästa 11-åringar kan åka. Sammi passade på att sätta personligt rekord och klubbrekord för 11-åringar med fina 11,50 sekunder på 80 meter och Tilde gick i mål på 12,28. Sammi och Tilde var förstås snabbast även på 300 m med 38,90 respektive 41,94.

Ett tiotal av besökarna testade åkförmågan men ingen var i närheten av Sammi och Tilde, som har tränat med klubben i 5-6 år.

För andra intresserade av skridskoåkning har Dala Active Skaters regelbunden träning på Lugnet och nere på Runn, när sjöisarna frusit till och banor plogats upp.

Daniels Sven Olsson

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här