Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrämmande människosyn

Alla människor har samma värde och ska behandlas utifrån det synsättet. Ja, det låter ju fint, synd bara att det inte är sant. Tänker på alla våra gamla i dag som inte tycks ha något värde alls. Att det är människor som blir drabbade av alla dessa besparingar det tycks ha blivit glömt för längesen, det är bara siffror som gäller.

Allt ska vara effektivt och gå så fort som möjligt, det ska ätas mat ur plastlådor uppvärmda i mikron eftersom det tar för lång tid att koka potatis. Livskvalité och trygghet finns inte längre för det kostar för mycket.

Det är sorgligt hur våra gamla blir behandlade. Man undrar ju vad det är för människosyn de bestämmande har och vilka som räknas in i benämningen "alla". Det gäller då inte de gamla och inte heller vi som jobbar inom äldreomsorgen, vi är bara siffror.

Less

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare